Nieuwsbericht

Scylla vrouwen houden woord

Het vrouwenteam van Scylla heeft woord gehouden. Na de zware nederlaag van afgelopen week beloofde kopvrouw Marlotte Staps eerherstel. Tegen US uit Amsterdam werd de belofte zaterdag ingelost met een 5-1 overwinning.

Staps nam als kopvrouw haar verantwoordelijkheid. Zonder een game te verliezen won ze van Nathalie van Lierop en Marleen Visser. Ook Marie Depuydt (FOTO) bleef ongeslagen. Met sterk spel won ze van zowel Visser als Renate Guijjens. De verrassing kwam van Esmee van Marwijk. Als invalster voor de geblesseerde Kim Vermaas boekte ze haar eerste winstpartij in eredivisie. Tegen van Lierop liet van Marwijk zien waarom door Scylla als een van de grote nieuwe talenten wordt gezien. Na verlies in de eerste game met 11-9 wist ze de volgende drie games naar zich toe te trekken.

Een fantastische prestatie van de Leidse die nog maar drie jaar tafeltennist. Tegen Renate Guitjens bleef een verdere stunt uit, maar na afloop werd ze uitgebreid gefeliciteerd door haar teamgenoten. Marie Depuydt was opgelucht: “Na de slechte uitslag van vorige week is dit een mooie opsteker. Esmee speelde super en heel fijn dat ze een wedstrijd wist mee te pikken!” Ook Staps was vol lof over het optreden van Van Marwijk: “De winstpartij van Esmee was erg knap en voor ons een bonuspunt.”

MANNEN
De mannen van Scylla speelden zaterdag in de eredivisie hun eerste wedstrijd tegen streekgenoot Pecos. Thomas Benit, Olivier Altenburg en Benjamin Xu hebben zich dit seizoen plaatsing voor de playoffs ten doel gesteld. De 2-4 nederlaag kwam dan ook als een teleurstelling.

De Leidenaars namen nog wel met 1-0 de leiding door een overwinning van Benit op René Waterreus. Daarna was het echter Pecos dat de wedstrijd dicteerde. Casper ter Lüün, de nieuwe aanwinst van Pecos, bleef ongeslagen. Tegen Xu kwam hij nog even in de problemen maar de beslissende laatste game won hij met duidelijke cijfers (6-11). Minder moeite had hij met Altenburg, die het eerder ook al had moeten afleggen tegen Tony Nader.

Met een 1-4 stand op het bord leek de middag voor Scylla dramatische vormen aan te nemen. In de slotpartij wist Benjamin Xu echter het thuispubliek alsnog op de banken te krijgen. Na verlies van de eerste twee games rechtte hij de rug en zette hij zijn partij tegen Nader alsnog in winst om. Benit koesterde na afloop de twee behaalde punten: “Het was vooral heel knap hoe Benjamin die laatste pot nog wist te winnen. Maar als we dit seizoen onze ambities waar willen maken, zal er wat moeten veranderen. Spelen kunnen we wel, maar het niveau moet omhoog.”