Nieuwsbericht

Scylla vrouwen houden woord

Het vrouwenteam van Scylla heeft woord gehouden. Na de zware nederlaag van afgelopen week beloofde kopvrouw Marlotte Staps eerherstel. Tegen US uit Amsterdam werd de belofte zaterdag ingelost met een 5-1 overwinning.

Staps nam als kopvrouw haar verantwoordelijkheid. Zonder een game te verliezen won ze van Nathalie van Lierop en Marleen Visser. Ook Marie Depuydt (FOTO) bleef ongeslagen. Met sterk spel won ze van zowel Visser als Renate Guijjens. De verrassing kwam van Esmee van Marwijk. Als invalster voor de geblesseerde Kim Vermaas boekte ze haar eerste winstpartij in eredivisie. Tegen van Lierop liet van Marwijk zien waarom door Scylla als een van de grote nieuwe talenten wordt gezien. Na verlies in de eerste game met 11-9 wist ze de volgende drie games naar zich toe te trekken.

Een fantastische prestatie van de Leidse die nog maar drie jaar tafeltennist. Tegen Renate Guitjens bleef een verdere stunt uit, maar na afloop werd ze uitgebreid gefeliciteerd door haar teamgenoten. Marie Depuydt was opgelucht: “Na de slechte uitslag van vorige week is dit een mooie opsteker. Esmee speelde super en heel fijn dat ze een wedstrijd wist mee te pikken!” Ook Staps was vol lof over het optreden van Van Marwijk: “De winstpartij van Esmee was erg knap en voor ons een bonuspunt.”

MANNEN
De mannen van Scylla speelden zaterdag in de eredivisie hun eerste wedstrijd tegen streekgenoot Pecos. Thomas Benit, Olivier Altenburg en Benjamin Xu hebben zich dit seizoen plaatsing voor de playoffs ten doel gesteld. De 2-4 nederlaag kwam dan ook als een teleurstelling.

De Leidenaars namen nog wel met 1-0 de leiding door een overwinning van Benit op René Waterreus. Daarna was het echter Pecos dat de wedstrijd dicteerde. Casper ter Lüün, de nieuwe aanwinst van Pecos, bleef ongeslagen. Tegen Xu kwam hij nog even in de problemen maar de beslissende laatste game won hij met duidelijke cijfers (6-11). Minder moeite had hij met Altenburg, die het eerder ook al had moeten afleggen tegen Tony Nader.

Met een 1-4 stand op het bord leek de middag voor Scylla dramatische vormen aan te nemen. In de slotpartij wist Benjamin Xu echter het thuispubliek alsnog op de banken te krijgen. Na verlies van de eerste twee games rechtte hij de rug en zette hij zijn partij tegen Nader alsnog in winst om. Benit koesterde na afloop de twee behaalde punten: “Het was vooral heel knap hoe Benjamin die laatste pot nog wist te winnen. Maar als we dit seizoen onze ambities waar willen maken, zal er wat moeten veranderen. Spelen kunnen we wel, maar het niveau moet omhoog.”

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.