Nieuwsbericht

Promotie vrouwen Leiden Atletiek

Door promotie van de vrouwen en handhaving door de mannen komen beide seniorenteams van Leiden Atletiek volgend jaar uit in de eerste divisie van de clubcompetitie. Bij de wedstrijd in Eindhoven waarin beslist werd over promotie en degradatie werden de vrouwen tweede en de mannen derde.

Ploegleider Tinka Tolsma-Smith had na afmeldingen de dag voor de wedstrijd een hard hoofd gekregen in de promotiekansen voor haar vrouwenploeg. De aanwezigheid van Tessa van Schagen bezorgde de Leidse vrouwen echter veel punten. Met winst op de 100 meter in 11.79 en de 200 meter in 23.50 toont Tessa aan nog steeds in vorm te zijn. Het leverde tweemaal de maximale 12 punten op. 10 punten waren er voor Annemieke Efdee (kogelslingeren), Lucinde Wiersema (hoogspringen) en Angela de Winter (hinkstapspringen) en ook de 4 x 100 meter leverde een derde plaats op. Emilia Gvozdenovic leverde een knappe prestatie door zowel de 800 als de 3000 meter voor haar rekening te nemen en daarop 13 punten te verzamelen. Uiteindelijk vergaarden de vrouwen 125 punten, evenveel als Eindhoven Atletiek dat door het aantal overwinningen plaats één kreeg toebedeeld. Dat was vooral voor de statistieken want het ging om promotie en die was hiermee ruimschoots zeker gesteld.

De mannen wisten eerder dit jaar niet boven de streep te blijven in de eerste divisie en waren 'veroordeeld' tot deze extra wedstrijd om behoud van eerste divisieschap veilig te stellen. Het was zaak om bij de eerste vier ploegen te eindigen in Eindhoven en daarin slaagden de Leidse mannen. Achter AAV'36 en Phanos werden ze derde met 121 punten. Na een blessure in mei blijkt sprinter Jamiro Elabeidi aan het eind van de zomer nog in topvorm te zijn. De Leidse junior liep in Eindhoven persoonlijke records op de 100 en 200 meter (11.02 en 22.43) en vergaarde daarmee tweemaal 11 punten. De winst voor Noah Schutte op de 3000 meter steeple (in 9.34.21) was wel verwacht, maar de zege van Flores Weverling op de 5000 meter was een mooie opsteker na een door blessures verprutste zomer. Vincent Mensen was hier de luxe haas, want hij finishte gewoon nog als tweede. 'Good old' Martijn Scheffers was nog altijd goed voor 7 punten bij het kogelstoten en 10 met de discus.

FOTO: LEIDEN ATLETIEK