Nieuwsbericht

Goede Europese start LSG

Het team van het Leids Schaakgenootschap, beter bekend als LSG, is het toernooi om de Europa Cup in Bilbao met een overwinning en een gelijkspel goed begonnen. Tegen de Abargavenny Chess Club uit Wales werd met liefst 5.5 tegen 0.5 gewonnen. Abergavenny klinkt de wat ouderen wellicht bekend in de oren, al zal dat niet vanwege het schaken zijn. Ooit - en we hebben het dan over de late jaren zestig - had ene Marty Wilde een hit in ons land met de song 'Abergavenny'...

Het schaken staat in de 'Gateway of Wales' kennelijk op een wat lager pitje. Edwin van Haastert was de enige Leidse speler, die zijn partij niet won. Hij deelde het punt met Charles Morris. In de overige partijen zorgden de Duitser in Leidse dienst Dr. Jan-Michael Sprenger, Mark van der Werf, Arthur Pijpers, Michael Bosman en Eelke Wiersma wel voor het volle punt.

Margiris Kaunas uit Litouwen was een opponent van een ander kaliber, maar geen onoverkomelijke hindernis voor de Leidse ploeg. Het werd uiteindelijk 3-3. Jan Sprenger was de enige, die zijn partij wist te winnen. Hij versloeg Tomas Laurusas. Edwin van Haaster was de enige speler van LSG, die zijn meerdere moest erkennen in zijn Litouwse tegenstander. Hij verloor van Sarunas Sulskis. De overige vier partijen eindigden in remise.

In de derde ronde speelt LSG vandaag tegen het Oostenrijkse SK Hohenems, dat tot nu toe hetzelfde resultaat boekte als de Leidse ploeg: winst in de openingsronde en een gelijkspel in de tweede zitting.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.