Nieuwsbericht

Valse start voor Scylla-vrouwen

Het vrouwenteam van Scylla is zondag de tafeltenniscompetitie begonnen met een pijnlijke 6-0 nederlaag. Zonder de geblesseerde Kim Vermaas was het team in de uitwedstrijd tegen Fürst / Lybrae niet opgewassen tegen de tegenstanders uit Geleen.

Door het wegvallen van Vermaas – die als coach haar teamgenoten steunde – kwam de druk van kopvrouw op de schouders van Marlotte Staps te liggen. In haar openingswedstrijd was Staps duidelijk te gespannen en speelde onder haar kunnen. In drie games verloor ze van de jeugdige Rachel Gerards. In haar tweede partij, tegen Li Nan Sun, herpakte Staps zich, maar ondanks goed spel kwam zij niet tot een overwinning.

Marie Depuijdt kon in haar partijen tegen Li Nan Sun en Monique Posthuma het tij niet keren voor de Leidenaars. Toch was er voor Scylla ook een lichtpuntje. Esmee van Marwijk, een nieuw talent van de Scylla-opleiding, maakte als invalster haar debuut in de eredivisie. Tegen Posthuma liet ze haar kwaliteiten zien toen ze in de tweede game brutaal met 9-6 de leiding nam en even later zelfs een gamepunt afdwong. Uiteindelijk was het verschil nog te groot. Voor van Marwijk – die nog maar drie jaar (!) tafeltennist - was de invalbeurt een goede ervaring. “Natuurlijk had ik wel wat last van spanning, maar ik vond het erg leuk om mee te doen”.

Voor Scylla is het nu zaak om zo snel mogelijk orde op zaken te stellen. Eerstvolgende tegenstander is US (Amsterdam). Staps is vastberaden: “We gaan tegen US voor eerherstel”.

Op de foto: eredivisiedebutante Esmee van Marwijk.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.