Nieuwsbericht

Leiden vierde topsportstad van Nederland

Leiden heeft met de vierde plaats in de lijst van topsportgemeenten van Nederland de hoogste notering ooit behaald. Edam-Volendam werd eerste voor Teylingen en Zwolle. Den Haag eindigde als vijfde.

De belangrijkste Leidse sportprestatie was het landskampioenschap van ZZ Leiden, waarvoor extra punten zijn verstrekt. Maar ook de eindstanden van ZVL, Scylla, DIOK, LSG en Lightning Leiden vormden een factor van belang bij de puntentelling. Er wordt vooral naar competitiesporten gekeken, de grootte van de sporten en het aantal inwoners.

De prijs wordt uitsluitend uitgereikt op basis van sportprestaties. Er worden geen voordrachten gedaan.

In 2012 won 's-Hertogenbosch van de andere 177 gemeenten en was Leiden voor de tweede keer-op-rij zevende. Edam-Volendam werd in 2010 al de beste topsportgemeente, Den Haag in 2009.

De scores van Leiden tot dusverre waren:

2005 - 27
2006 - 33
2007 - 15
2008 - 10
2009 - 10
2010 - 22
2011 - 7
2012 - 7
2013 - 4

Bekijk de hele lijst op: www.topsportgemeente.nl

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.