Nieuwsbericht

Leidse sportprijzen

Ricardo van Rhijn, Marie-Anne Frenken, Zorg en Zekerheid Leiden en Toon van Helfteren zijn maandagavond gehuldigd als de beste sporters van Leiden.

Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn is maandag voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Leids Sportman van het Jaar. Tijdens de traditionele feestavond van de Leidse Sport Federatie werd hij door de jury verkozen boven roeier Stef Broenink en taekwondoka Gerard van den Berg.

Gerard van den Berg, die als enige Nederlander in het bezit is van de 8e dan in taekwondo, kreeg wél de door het Leidsch Dagblad georganiseerde publieksprijs.

Roeisters doen het altijd goed bij de Leidse verkiezingen. Na Jacobine Veenhoven vorig jaar werd nu Marie-Anne Frenken Sportvrouw van het Jaar. Atlete Tessa van Schagen en softbalster Marisela de Wind waren de andere genomineerden.

Evenals twee jaar geleden werd Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot Sportploeg van 2013. De landskampioen moest vorig jaar de eer laten aan de waterpolsters van ZVL, die nu – evenals de tafeltennissters van Scylla – wel weer waren genomineerd.

Ook Toon van Helfteren, de coach van de basketballers, pakte zijn titel van 2011 terug. De waterpolocoaches Koen Plasmeijer en Niels Joor dolven het onderspit. Van Helfteren schoof de prijs overigens door naar zijn assistent Raoul Straathof voor diens bewezen diensten.

Tenslotte waren er ook nog aanmoedigingsprijzen. Die gingen naar de roeiers Bram Meijer en Bart Roovers van Die Leythe, de waterpoloërs van De Zijl en de schakers van LSG.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.